Djuren i spelvärlden

För dig som älskar hundar, katter, bondgårdsdjur och små kaniner är spel ännu ett sätt att få titta på den gulliga skapelserna. Det finns spel med djur för alla åldrar, inte bara för de minsta barnen.

Sonic

Gillar du action, äventyr, rymden, vattenvärlden, komedi och full fart? Då är det här spelet för dig! Det klassiska Sonic-spelet tog världen med storm när det kom ut och det har egentligen inte förändrats. Spelet är älskat än i dag och alla uppföljare har för det mest fått bra betyg. Under åren har Sonic fått flera kompisar med sina egna förmågor, men den blå igelkotten är den populäraste. Det roligaste är att han är så snabbt, du stressar genom banorna och glömmer bort farorna framför. Du skadas, skakar av dig skadad och forstätter. Ett plattformsspel där du ska rädda skogens små djur från elaka Dr. Ivo Robotnik och hans robotar.

Flygande grisar

Nej, vi pratar inte om Angry Birds, även om det faktiskt är en del grisar som flyger genom luften i det spelet också. Vi pratar om ”When Pigs Fly”, ett casinospel där grisar flyger runt i rymden och du kan tjäna stålar på att spela. Varje gång du spelar låser du upp en del av spelplanen och när du har fyllt upp hela bonusmätaren har du möjligheten att att vinna extrapengar eller free spins.  Den har också lite annorlunda upplägg med bara några synliga hjul och du behöver inte kombinera symbolerna i specifika mönster: om du får tre flygande grisar på hjulen betyder det vinst, oavsett var de är placerade.

Leka katt

Ett indiespel som det snackas mycket om i dagarna är HK Project där du spelar en katt i Hong Kong. Du kan helt enkelt se världen från kattens perspektiv och ta dig runt på gatorna i den murade staden Kowloon. Du ska så klart akta dig från saker som vill dig illa, men fokuset ligger mest på att skapa en fantastisk miljö och göra ett spel där du kan utforska fritt. Och eftersom du spelar en katt får du tänka på spelplanen i kubik, du ska kunna klättra på hustaket, promenera på luftvärmepumpar och jaga råttor. Det har fortfarande inte blivit sagt när spelet kommer att släppas men vi sitter på nålar och väntar!