Börja att träna med din hund

Du behöver motion. Din hund likaså. Varför inte kombinera er träning? Det finns ett gammalt uttryck som lyder ”En trött hund är en glad hund”. En hund blir såklart trött när den gör något fysiskt. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som ägare att få lite motion du också. De hundraser som är skapta för att orka nästintill hur mycket som helst behöver även annan stimulans för att bli trötta.

För dessa hundraser är det även viktigt med den mentala träningen. Den vanligaste typen av mental träning för hundar är lydnadsträning. Det går absolut att kombinera dessa träningsformer på olika sätt och på så sätt så att du som ägare även får motion.

Hjälpmedel

Om din hund är snabb och behöver springa lite längre sträckor när du till exempel leker apport så finns det hjälpmedel som kan skicka iväg en boll eller dylikt en längre sträcka. När det kommer till den mentala träningen så finns det diverse pusselleksaker som kan införskaffas. Den typen av aktivitetsleksaker är extra bra, eftersom de ofta har gömmor för godis, vilket hunden uppskattar stort.

Om du tyckte att detta var intressant och känner dig motiverad att träna med din hund så finns det du behöver för hundträning här.